25 Mayıs 2009 Pazartesi

Openoffice.org

Openoffice.org.bedava>>>
Birçoğumuz Microsoft'un Ms-Office'ini kullanıyoruzdur.Microsoft'un verdiği yüksek fiyata rağmen Ms-Office'i kullanmamızın sebebi nedir acaba? Çok basit. Çünkü Ms-Office o kadar uzun zamandır tek seçenek oldu ki artık doc. gibi formatlar kalıp oldu. Klasik oldular. Ama artık Windows korksun! Yeni rakipleri var...

Ms-Office'in en büyük rakipleri ise -şimdilik- SunOffice ve OpenOffice. Şimdiki yazımızda Java ile çalışan SunOffice'i değil de daha gelişmiş ve tanınan bir açık kaynak olan Open Office'i inceleyeceğiz.

Öncelikle şu linkten OpenOffice'i indiriyoruz. Şimdilik OpenOffice'in 3.0 versiyonu ve Ms-Office'in yapabildiği herşeyi ve daha fazlasını yapabilen ve hatta Ms-Office dosyalarını da derleyebilen programları var. Bu ofis programları içindeki Math ve Base ise Ms-Office'de olmayan programlar. 

Bu programların kullanışıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi heryerde bulabileceğiniz gibi OpenOffice'in herşeyi bedava.Ayrıca isterseniz bana OpenOffice ile ilgili herşeyi e-mail'imden sorabilirsiniz. Gerekli yazıyı hemen sitemden yayınlarım.

1 yorum:

  1. open office de sayfayı ikiye bölüp test hazırlamakta çok güçlük çekiyorum. otomatik numaralandırma (şıklar da dahil) konusunda ve test hazırlama yöntemlerini paylaşacağınız bir yazı ilgi çekici olabilir. birinci sıradayım:) ilginiz ve desteğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil