19 Mayıs 2009 Salı

Netbook Oyunları

Küçücük, tıfılcık içi dolu oyuncuk>>>
Sizin de bir netbook'unuz varsa büyük olasılıkla onu sadece flash oyunları için kullanıyor; bütünleşik grafik kartları, 1Gb RAM gibi özelliklere bakarak netbook'a oyun yüklemeye korkuyorsunuzdur.Ama artık bu devir geçti! Netbook'unuza geçen yılların favori oyunlarını yükleyebilir, zevkle oynayabilirsiniz.Şimdi girişi geçelim de, oyunları tanıtalım.

  • Deus Ex
Deus Ex, yani DX; birçoğunuzun bileceği üzere bir aksiyon-rpg oyunudur. Çizgisellikten uzak oyun anlayışı ve bir aksiyonu onlarca farklı yoldan yapabilme seçeneğiyle öne çıkmış ve ün kazanmış bir oyun.Son zamanlarda Mac için de geliştirilip, satışa sunuldu.


Ion Storm tarafından yaratılan oyunda, 2050'li yıllarda bir ajan olan JC Denton'ı yönetiyoruz.Birincil kişi kamerasıyla oynanan oyunda dünyayı kaosa sürükleyen bir terörist organizasyonuna karşı savaşıyoruz. Hikayesini oyun dünyasının en başarılı hikayelerinden biri olarak gördüğümüz DX'te, hikaye ilerledikçe JC bu terörist organizasyonunun kökeninin antik topluluklara -Majestic 12, Illuminati, Hong Kong Triads- dayandığını öğreniyor.
Oyunda birçok farklı seçimlerin olduğunu söylemiştik.Örneğin bir odada bulunan teröristlere tekme tokat dalabilir, havalandırmadan sis bombası atıp, dışarı çıkmalarını sağlayarak onları teker teker avlayabilir, veya yine havalandırmadan zehirli gaz bombası atıp onları boğabilirsiniz.Cidden, çok fazla seçim şekli var. İşte burada da RPG unsurları devreye giriyor.Her bölümün sonunda kazandığınız Skill Point'lerinizle karakterinizi özelleştirebiliyorsunuz.Örneğin onu daha casusumsu bir karaktere dönüştürmek için karakterinizin kilit kırma ve hack'leme gibi özelliklerini geliştirebilirsiniz.Her yeteneğin 4 seviyesi var ve her biri diğerinden daha gelişmiş ve pahalı oluyor.Weapon Modifications bölümünde de silahlarınızı kendi amaç ve isteklerinize göre geliştirebilirsiniz.Örneğin bazı silahlara dürbün, susturucu ve lazer işaretleyiciler ekleyebilir veya bu silahın özelliklerini -mesela silahınızın isabet oranını- geliştirebilirsiniz.Ayrıca gelecekte olmanızın nimetlerini (nanoteknoloji gibi) kullanıp karakterinize süper-insan güçleri kazandıran bazı parçalar ekleyebiliyorsunuz. Ancak oyunun içindeki 19 nano-modifiyeden sadece sekizini ve belli vücut parçalarınıza ekleyebiliyorsunuz.




Oyunun içindeki npc'lerle olan etkileşim de iyi düşünülmüş.Bir npc (non-player-character) ile etkileşime girilirken oyun bir ara sahneye giriyor.Siz de istediğiniz sözleri seçip etkileşime girebiliyorsunuz.Bunun hikayeye etkisi de büyük oluyor.


Netbook'larda çalışabilecek en iyi oyunlardan olan DX'i herkese öneriyorum. Oyunu Steam'den 9.99 dolara indirmek için link



  • World of Goo


World of Goo basit olarak gelişmiş bir fizik motoru ve birbirine yapışan topçuklarla komik bir dünyada yapmaya çalıştığımız komik görevlerin olduğu bir zeka oyunu.Komik dediğime bakmayın, çünkü bu ciddi bir zeka oyunu ve bazı bölümler cidden zor.Birçok farklı görev tipinden -örneğin collector- oluşan World of Goo'da bazı bölümlerde kullanabileceğiniz topçuk sayısından, alanın yüksekliğine kadar oyunu zorlaştıran birçok unsur bulunsa da bu sizi oyundan asla soğutmuyor. Aksine genellikle oyuna ayrı bir tat veriyor.Bu oyunu da netbook'unda zekasıyla topçuk yapıştırmak isteyen herkese öneriyorum.Oyunu sitesinden 20.00 dolara indirmek için link -Ayrıca bu oyunun her platformda çalıştığına da değinmek isterim.-

  • Doom Ultimate


Cidden Doom için açıklama-inceleme istiyor musunuz? :) İd'den 20.00 dolara direkt download

  • AudioSurf


Müziğinizi Sürün!-Ride Your Music- sloganıyla ortaya çıkan AS, cidden müzğiğnizi sürdüğünüz bir oyun.Yine GH'deki gibi bir müzik seçiyorsunuz ama o da ne?Bir de araç seçiyorsunuz.Bu araçla artık biraz rollercoaster yollarına benzetilmiş olan nota listesinin üzerinde çalınacak notanın üzerine gidip, onu çalıyorsunuz.AS sizin için müziğe göre bir tema yaratıyor zaten.Hız da değişiyor.Mesela parçanın slow bölümünden çıkıp maksimum hıza ve sese çıktığınızda cidden geminiz de bir yokuştan inmekte ve müthiş bir hızla ilerlemekte oluyor.Ayrıca oyun kendi bilgisayarınızdaki kayıtlı parçaları da kullanabiliyor. Birçok formatı da destekliyor.Maksimum hızın, eğlencenin ve bangır bangır müziğin buluştuğu oyunu müzik dinleyen herkese öneriyorum.(Demosu da var.) Bilgisayarnızda çalışıp çalışmayacağını öğrenmek için demoyu da indirebilirsiniz.Resmi sitesinden 9.99 dolara direkt download

  • Resident Evil 3 Nemesis


Capcom'u bilmeyen yoktur herhalde.Bir de Resident Evil'i.Şu günlerde yeni versiyonları (6-5 gibi) tartışma konusu olan RE, eski versiyonlarıyla -hele de netbook'lar için- göz dolduruyor.Bu oyunda oyunun ilk yarısı RE 2 ile ilgili iken diğer yarısı RE 3.Nasıl yani demeyin, hikaye T-Virüsü'nün Racoon City de yayılmasıyla ve sizin hayatta kalmaya çalışmanızla ilerliyor.Oyunun hikayesi aslında 2004 yapımı Resident Evil: Apocalypse filmine göre yapılmış.Oyun, oyuncunun -sen, ben, o, biz, siz, onlar artık ne dersen- şehirdeki polislerin zombiler tarafından katledilmesi ve bir STARS üyesi olan Jill Valentine'i kontrolüne almasıyla başlıyor.Görevimiz -senin görevin- basit; hayatta kal, yenilme ve Racoon City'den kaç.Zombilerin cirit attığı bir şehirde bunu yapmak zor tabi.Ayrıca bir de Nemesis var.O da bizim komşunun oğlu.Pardon, yani zombilerin en kocamanı, boss'u bio-organik silah.Şehri bu hale getiren T-Virüsü'nü geliştiren Umbrella Company'ye lanet okuyup, zombi deşmeye ve aşırı kocaman Nemesis'ten kaçmaya başlıyoruz.

Oyunun oynanış biçimi de basit: Nişan al, vur.Ama şehirde tamamen yalnız olduğunuzdan bir de kendi kaynaklarınızı kendiniz sağlamanız gerekiyor.Bu konudaki aşırı geniş yelpazesi ile de beğenimizi kazanıyor, RE:N . Yani farklı barut karışımlarıyla farklı kurşunlar bile oluşturabiliyorsunuz.Aman dikkatli olun:ölü numarası yapan zombiler sizi yemesin!!! Bedavaya download


--theend--

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder